Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv 3500 skolebørn inviteres til koncerter

3500 skolebørn inviteres til koncerter

I samarbejde med det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen (LMS) kan Kolding Kommune nu offentliggøre, at den store børnekulturelle begivenhed LMS Showcase 2024 finder sted i Kolding.

I samarbejde med det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen (LMS) kan Kolding Kommune nu offentliggøre, at den store børnekulturelle begivenhed LMS Showcase 2024 finder sted i Kolding.

Onsdag den 25. september 2024 inviteres tusindvis af skoleelever fra Kolding Kommune til en dag med professionelle koncerter og spændende kulturworkshops.

Showcasen, der har form som en endagsfestival, vil i år bestå af mere end 25 skolekoncerter spillet af professionelle musikere. Hertil kommer en række kulturaktiviteter og workshops udbudt af lokale Åben Skolen-aktører.

Hele herligheden afvikles på kendte spillesteder og kulturspots i Kolding midtby – herunder GODSET, Elværket og Nicolai – og på nuværende tidspunkt forventes det, at godt 3500 skoleelever kommer til at deltage i dagen. Hans Holmer, der er formand for børn- og uddannelsesudvalget i Kolding Kommune, fortæller:

’Vi er rigtige glade for at Levende Musik i Skolens showcase kommer til Kolding. Det er en rigtig god mulighed for at skoleelever kan opleve koncerter og stifte bekendtskab med professionelle musikere”

LMS Showcasen byder på koncerter for alle alderstrin, som tilbydes til alle skoler i Kolding Kommune.

Stor åbningskoncert skyder showcase i gang

Som enhver anden festival skydes LMS Showcase naturligvis i gang med et brag. Om morgenen d. 25. september afholdes et stort åbningsshow med taler, lokale indslag og en mini-koncert med en af LMS’ mange professionelle musikere. Her ankommer showcasens voksne gæster, der udgøres af flere hundrede fagfolk og politikere fra skoleverden og kulturliv i hele landet.

Netop dét at facilitere mindeværdige og fællesskabende oplevelser til børn og unge, er også det, som Kolding Kommune og LMS sammen håber at kunne gøre med LMS Showcase 2024:

’Når vi sender 3500 elever til koncerter, handler det om at understøtte børns læring, den daglige undervisning og skolernes arbejde med fællesskaber. Det handler om at være sammen om og dele en musikalsk oplevelse, og det giver det børnene en anden vinkel ind i et fællesskab’, siger børn- og uddannelsesformand Hans Holmer

De 25 koncerter bliver afviklet i tæt samarbejde med spillesteder og kulturinstitutioner i Kolding midtby – herunder som nævnt GODSET, Elværket og Nicolai, og det glæder Ole Martensen, som er formand for udvalget Kultur i Kolding Kommune.

’Det giver børnene en mulighed for at komme ud og se og opleve nogle spændende kultursteder, som de ikke kender til i forvejen. I kulturudvalget arbejder vi netop for, at alle børn skal kende det rige udbud af kultur, som findes i kommunen.’

For både Kolding Kommune og LMS er det i samarbejdet om LMS Showcase 2024 vigtigt, at begivenheden forankres lokalt. Foruden brugen af de lokale spillesteder er det derfor aftalt, at et hold af lokale skoleelever bliver hyret som KulturCrew, som er med bag kulisserne og påtager sig rollen som værter og stage-crew.

’Med KulturCrew bliver børnene medskabere af et kulturelt arrangement. De kommer bag kulisserne og oplever, at man selv kan få ting til at ske’, fortæller kulturudvalgsformand Ole Martensen.

Også de voksne gæster fra Kolding vil desuden få mulighed for at søge ny inspiration og udfordringer til showcasen. Musiklærere fra kommunen inviteres nemlig til en række eftermiddagskurser, med fokus på faglig opkvalificering af musikundervisningen i skolen.

Om Levende Musik i Skolen

Levende Musik i Skolen (LMS) er et nationalt kompetence- og formidlingscenter, hvis primære formål er at arrangere professionelle skolekoncerter for alle landets børn og unge.

LMS er Danmarks største koncertarrangør og sikrer med godt 3000 årlige koncerter over 350.000 børn og unge adgang til en uvurderlig skat af musikalsk kulturarv uanset geografi, opvækstbetingelser og eventuelle særlige behov.

LMS afholder hvert år skiftevis LMS Festival og LMS Showcase i samarbejde med en partnerkommune. Eventet er et udstillingsvindue for skolekoncerterne og netværksmulighed for alle, der arbejder med professionel kulturformidling til børn og unge. Der deltager flere hundrede gæster fra ind- og udland.

Læs mere om Levende Musik i Skolen.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje