Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Åbent hus i væresteder med såning af morgenfruer

Åbent hus i væresteder med såning af morgenfruer

Morgenfrue

Fredag den 3. maj 2024 er det den Nationale Værestedsdag. I den anledning åbner værestederne i Kolding Kommune dørene til åbent hus.

Den Nationale Værestedsdag afholdes hvert år den 3. maj. Initiativet blev udviklet af Landsforeningen af Væresteder og fungerer som en årlig begivenhed, der sætter fokus på værestederne, deres indsats og den betydning de har for de mennesker, der kommer på et værested.

Morgenfruens betydning

Dagen markeres ved at så morgenfruefrø. Morgenfruen skaber associationer til værestedernes betydning for socialt udsatte værestedsbrugere, da den giver glæde, lyser op i mørket og skaber grobund for, at fællesskaber kan blomstre.

Morgenfruen blomstrer i al slags jord og vil stå tilbage efter værestedsdagen som et vidne om, at modstand gør os stærke, og at handlekraft er værd at dyrke. 

Dagens program

Kl. 08.00: Café Paraplyen inviterer indenfor frem til kl. 16.00.

Kl. 10.00: Vækststedet inviterer til Åbent hus frem til kl. 15.00, hvor der vil være løbende rundvisninger med mulighed for at se de spændende faciliteter.

Kl. 10.00: De Frie Fugle åbner. Der plantes blomster i krukker og sås morgenfruer. Der vil være mulighed for at tage morgenfruefrø med hjem til egen krukke.

Kl. 10.00: Savværket inviterer til Åbent Hus frem til kl. 14.00. Hele dagen er der udlevering af morgenfruefrø, som kan sås i egne medbragte potter eller i Savværkets krukker. Der serveres kaffe og kage og der vil være rundvisning på stedet.

Kl. 11.30: Folkekøkkenet tænder grillen og serverer grillpølser.

Kl. 12.00: De Frie Fugle tænder også op i grillen og serverer grillpølser og siger derefter tak for i dag.

Kl. 12.00: Vækststedet laver mad over bål (tortilla pandekage med fyld) frem til kl. 13.30.

Kl. 13.00: Folkekøkkenet byder på kaffe og kage, og der er mulighed for at opleve atmosfæren og stedet frem til kl. 15.00.

Kl. 13.00: Vækststedet spiller musik frem til kl. 14.30.

Kl. 15.00-17.00: Space inviterer indenfor, hvor der vil være løbende rundvisninger med mulighed for at se Spaces lokaler og høre om tilbuddet. Der vil være friskbagte boller og kaffe på kanden.

Alle arrangementer denne dag er gratis!

Væresteder med åbent hus

De Frie Fugle er for borgere over 18 år, der tidligere har haft, eller på nuværende tidspunkt er i behandling for, et misbrug. Der er fællesspisning, forskellige aktiviteter, rådgivning og hjælp til praktiske og bankrelaterede ting (Fynsvej 31, 6000 Kolding).

Folkekøkkenet henvender sig til de særligt socialt udsatte med primært misbrugsudfordringer. Her skabes fællesskab og diverse aktiviteter (Haderslevvej 47, 6000 Kolding).

Café Paraplyen er et alkoholfrit alternativ, drevet af primært frivillige medarbejdere med tid, lyst og ro til samtale med gæsten. Det er også en almindelig, offentlig café (Adelgade 10, 6000 Kolding).

Café Nærværket er for alle, som har lyst til en snak og at opleve et fællesskab. Der understøttes til empowerment, selvværd og livsmestring gennem motiverende samtaler og aktiviteter (Lykkegårdsvej 100, 6000 Kolding).

Vækststedet og Savværket tilbyder socialt samvær og diverse netværksgrupper. Der foretages ture ud af huset og idrætsaktiviteter som boldspil, badminton, fitness m.m., samt madlavning og fælles spisning. Samtidig er der kreative værksteder, som glasværksted, maling, filtning, smykker osv. (Vækststedet - Fynsvej 54, 6000 Kolding og Savværket - Savværket 6D, 1.sal, 6580 Vamdrup)

SPACE er et mødested og rådgivningstilbud for tidligere og nuværende anbragte i alderen 15-30 år. Der tilbydes fællesspisning og fællesskab, rådgivning, vejledning, personlige samtaler, gruppeforløb, mentorforløb, aktiviteter og ture. Space er stof og alkoholfrit. (Toldbodgade 3, 1 sal, 6000 Kolding)

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje