Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Årets Skulderklappriser 2023 er nu afsløret

Årets Skulderklappriser 2023 er nu afsløret

Billedtekst: Til venstre formand for Børn og Uddannelse Hans Holmer, herefter er repræsentanterne fra foreningen Den Dansk Afghanske Venskabsforening, Nahilla Rawan, Aman Rawan, Lina Rozbi, Nafisa Rawan, Ramin Aryan, der blev Årets Frivillige Sociale Forening, Lars Otte fra foreningen Ventilen, der blev Årets Frivillige Sociale Ildsjæl og yderst til venstre formand for Social og Arbejdsmarked Villy Søvndal.

Igen i år har Kolding Kommune sat fokus på frivillighed i den sidste uge af september, hvor Frivilligugen løber af stablen. I den forbindelse er de traditionelle skulderklappriser også blevet uddelt. Her anerkender Kolding Kommune frivillige sociale foreninger, der har udmærket sig ved blandt andet at have igangsat, udviklet eller gjort en særlig indsats.

De to skulderklappriser - Årets Frivillige Ildsjæl og Årets Frivillige Forening - blev i dag afsløret til et storstilet arrangement for frivillige ildsjæle på Innovationsfabrikken i Kolding. Det var byrådsmedlemmerne Villy Søvndal og Hans Holmer, der i sin egenskab af at være henholdsvis formand for Social og Arbejdsmarked og Børn og Uddannelse, overrakte priserne.

Årets Frivillige Ildsjæl blev i år givet til Lars Otte fra foreningen Ventilen for sit arbejde med at hjælpe unge mennesker ud af deres ensomhed. Her har Lars Otte igennem 6 år været med til at skabe et trygt og støttende miljø, hvor unge kan mødes, dele deres udfordringer og finde fællesskab med andre. I indstillingen beskrives Lars Ottes flotte indsats således:

”Lars’ engagement og passion for at hjælpe andre er yderst inspirerende, og han bruger mange timer som frivillig og formand i Ventilen og som bestyrelsesmedlem i Kolding Selvhjælp (Kommende Frivillig Kolding).”

Årets Frivillige Forening blev foreningen - Den Afghanske Danske Venskabsforening - der i dag består af 50 familier. Foreningens hovedformål er at fremme integrationen og tage hånd om flere afghanere. Den Afghanske Danske Venskabsforening er kendetegnet ved at være meget aktiv og arrangere fritidsaktiviteter, undervisning, introducere den afghanske kultur og foranstalter kulturelle aktiviteter. I Indstillingen begrundes deres modtagelse af prisen således:

”Foreningen hjælper nytilkomne afghanere med rådgivning og integration i det danske samfund. Der arbejdes for et stærkt netværk på tværs af Kolding og omegn med det formål at introducere afghansk og dansk kultur samt samarbejde med de andre foreninger i Kolding.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje