Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Fjernvarmearbejde i trafikeret kryds vil give trængsel

Fjernvarmearbejde i trafikeret kryds vil give trængsel

Arbejdet med at anlægge den nye store forsyningsledning rykker nu sydpå. De kommende uger skal der lægges fjernvarmerør gennem krydset Fynsvej/Nr. Bjertvej.

Fra mandag morgen og fire uger frem kommer trafikken i og omkring krydset Fynsvej/Nr. Bjertvej til at glide noget langsommere end normalt. Generne opstår, når TVIS skal føre den nye store forsyningsledning, der skal sikre fjernvarme til Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg, gennem det trafikerede kryds.

”Nu kommer vi til en af de strækninger, hvor mange trafikanter bliver berørt. Specielt i myldretiden skal man afsætte god tid. Hvis man har mulighed for det, kan man også overveje en alternativ rute eller køre lidt tidligere eller senere end normalt,” siger projektleder Jens Fink fra TVIS.

Trafikale gener

Her kan du se, hvordan trafikken bliver påvirket:

  • Fra mandag den 17. juni, kl. 06, og fire uger frem vil de to sydgående baner ind mod Kolding være lukket på en cirka 550 meter lang strækning gennem krydset Fynsvej/Nr. Bjertvej.
  • Den sydkørende trafik ledes via midterrabatten over i den ene af de vejbaner, som normalt anvendes af nordkørende trafik. Den nordkørende trafik må nøjes med én vejbane mod normalt to. I begge retninger vil der være hastighedsbegrænsning på 50 km/t.
  • I hele perioden dirigeres trafikken i krydset af et midlertidigt lyssignal. Bilisterne vil ofte skulle vente lidt længere end normalt på grønt lys.

”Udfordringen er, at der kun vil være én sydgående og én nordgående kørebane på Fynsvej under anlægsarbejdet. Det betyder, at trafikken bliver klumpet sammen på væsentligt mindre plads end normalt,” oplyser Jens Fink.

Det midlertidige lyssignal er programmeret, så der kan afvikles mest mulig trafik i alle retninger. Men bilister vil opleve ekstra ventetid.

”Der er ingen grund til at skjule, at der bliver pres på trafikken i de fire uger. Vi vil naturligvis gøre vores bedste for at minimere generne, men vi kan ikke trylle, når pladsen er så trang,” påpeger Jens Fink.

I aften- og nattetimerne er der mindre trafik. Derfor er lyssignalet i den periode programmeret på en lidt anden måde, så signalerne fra de enkelte retninger skifter lidt oftere end i dagtimerne.


Her kan du se, hvordan trafikken bliver påvirket fra på mandag og en måned frem - se kortet i stor størrelse.

Om fjernvarmeprojektet

Det store fjernvarmeprojekt, som skal forsyne 1.900 boliger og virksomheder med fjernvarme, vil påvirke trafikken på forskellige strækninger frem til sommerferien - læs mere på TVIS' hjemmeside.

Kontakt

Har du spørgsmål til gravearbejdet og konsekvenserne for trafik, naboer, osv., kan du kontaktet Arkil på tlf. 51 38 67 87, mail hts@arkil.dk.

Hvis du har spørgsmål til det overordnede projekt, kan du kontakte TVIS på tlf. 21 79 61 18, mail jf@tvis.net.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje