Skip til hoved indholdet
  Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Gør en forskel – kom til Koldings grønneste bæredygtighedsfestival

Gør en forskel – kom til Koldings grønneste bæredygtighedsfestival

Glæd dig til en dag fyldt med upcycling, genbrug, bæredygtighed og biodiversitet, når en lang række workshops og udstillinger giver børn og voksne udfordringer til hænder, hoved og det grønne hjerte.

Fredag den 10. maj 2024 fra kl. 10-16 er der igen Repair & Remake Festival i Nicolai Gården i Kolding. Festivalen, der er en del af Majmarked, er et alternativ til brug-og-smid-væk-kulturen, og du kan lære en masse praktiske færdigheder, reparere og upcycle dine ting og nyde fed musik, moderne dans og lækker mad.

Tag familien med i mikromesterlære

Højdepunkter er der nok af, så det er bare at vælge. Fra klokken 10-16 byder festivalen på en lang række drop in-workshops, som er inddelt i tre kategorier: ”Natur, biodiversitet & mad”, ”Repair & remake” og ”Kultur & bæredygtighed”. Det dækker over et hav af forskellige ting, du selv kan prøve og blive klogere på.

Lær f.eks. hvordan du dyrker svampe på affald, genstarter en grøntsag, minimerer dit madspild eller laver dit eget frøpapir. Eller var det noget med at komme i mikromesterlære, hvor du lærer at lappe en cykel, skifte en lampefatning eller giver dit tøj nyt liv med knapper, lapper og oplægning af bukser.

Få hjælp til at reparere og upcycle dine ting

Du har sikkert en masse gode ting derhjemme, som kun trænger til hjælp og en kærlig hånd for at se nye og smarte ud igen. Du kan f.eks. tage dine gamle, slidte sneakers med, så de kan blive frisket op ved hjælp af UV-lys og hårcreme! Se også hvordan man laver brugte skateboards om til skohorn eller få hjælp til at fixe din telefon, tablet eller computer.

Hvis du er mere til at se nogle spektakulære og anderledes grønne løsninger, så kan du kigge forbi vores lacing laboratory, som laver knipling i stor størrelse. Måske er du mere til teknik? Så kig forbi vores AI-workshop, hvor du helt fysisk kan se, hvor meget vand og strøm der bliver brugt, når du bruger ChatGPT. Du kan også tage en tur i den rullende biograf, OFF-roaderen, som viser seks forskellige kortfilm for børn om bæredygtighed og natur.

Musik og kultur på programmet

Det lokale Kolding Community Brass åbner festivalen og skaber liv i både Nicolai Gården og byens gader. Ta' Fat & Familien byder på musikalsk underholdning, og “Echoes of Excess” præsenterer en moderne danseforestilling.

Du kan også spille Aloria, som er afslutningen på det undervisningsforløb, som alle Kolding Kommunes 4. klasser gennemgår i løbet af skoleåret. Flyv med til Aloria – et magisk univers for børn om affald og ressourcer. Eller var det noget med en tur på Museum of Modern Waste, hvor affald bliver behandlet på linje med samlinger af sjældne sommerfugle og samtidskunst.

Som du kan se, er der noget for enhver smag – og apropos smag, så står Nicolai Café og Multifoods klar med et lækkert, socialøkonomisk måltid, når sulten melder sig.

Velbekomme – og velkommen!
Vi ses i Nicolai Gården fredag den 10. maj fra kl. 10-16.

Om Repair & Remake Festival

Repair & Remake Festival, der er en del af Majmarked, er et alternativ til brug-og-smid-væk-kulturen og er dedikeret til upcycling, genbrug, bæredygtighed og biodiversitet. Deltagerne kan se frem til en blanding af workshops, udstillinger og oplevelser, hvor der både er udfordringer til hænder, hoved og dit grønne hjerte.

Endagsfestivalen bliver til i samarbejde mellem Nicolai Kultur, Redux – Affald og Genbrug, Genbrugsfællesskabet, Bygning 5 og en lang række grønne aktører i Kolding Kommune. Den blev afholdt første gang i 2017 og ligger altid fredag efter Kr. Himmelfartsdag.

Find Repair & Remake Festival 2024 på Facebook for mere info og program.

Program for Repair & Remake Festival 2024

DROP IN-WORKSHOPS FRA KL. 10-16:

NATUR, BIODIVERSITET & MAD

 • Huset Fundament Future Lab: Lær hvordan du dyrker svampe på affald
 • SDU FoodLab, Food2030 Kolding, Jordkontakt og Cultiwilding: Mikroliv i jorden og i maven – lær om fermentering og kompostering
 • Food Reformers: Overskudskøkkenet – tøm køleskabet, minimér madspild og lær at lave småretter af rester og mad, som er ved at blive for gammelt
 • Nicolai for børn: Bæredygtig byhave i børnehøjde – byg bihoteller og genstart en grøntsag
 • Spirpapir: Lær at lave dit eget frøpapir
 • Kolding Stadsarkiv: Udstilling om bæredygtig, historisk mad – og bogudsalg på gamle titler
 • Nicolai Café og MultiFoods serverer et socialøkonomisk måltid

REPAIR & REMAKE

 • Repair Café Kolding: Kom i mikromesterlære og lær bæredygtige færdigheder som at lappe en cykelslange eller skifte stik og lampefatning på en ledning
 • ReD!: Førstehjælp – gi’ liv til tøjet … Sy knap i! Læg buksen op! Dæk pletten! På med lappen!
 • Reparation af elektronik: Få hjælp til at fixe din telefon, tablet eller computer
 • Genform: Lær at lave gamle skateboards om til skohorn
 • ShoeWeDo: Upcycling af sko - Tag dine gamle, gule sneakers med og giv dem nyt liv ... med bl.a. UV-lys og hårcreme!

KULTUR & BÆREDYGTIGHED

 • Lacing Laboratory: Mega Lace-installation og drop in-lacing. lær traditionelle teknikker indenfor knipling og knytning ... og se det i stor størrelse
 • Museum of Modern Waste: Poetisk og kunstnerisk fortælling om det vi smider i skraldespanden. Se hvordan affald bliver behandlet på linje med samlinger af sjældne sommerfugle og samtidskunst
 • Bygning 5: AI-workshop – er kunstig intelligens spild af energi? Se hvor meget strøm og vand hver prompt bruger
 • Nicolai Biograf: Se seks forskellige kortfilm for børn om bæredygtighed og natur i OFF-roaderen, den rullende biograf
 • Redux – Affald og Genbrug og Genbrugsfællesskabet: Spil Aloria og kom med ind i et magisk univers for børn om affald og ressourcer

PROGRAM PÅ FASTE TIDER

 • 09.55, 12.00 & 14.00: Kolding Community Brass åbner festivalen – og skaber stemning i Nicolai Gården og i byens gader (30 min)
 • 10.45, 12.45 & 15.00: Ta' Fat & Familien spiller kendte og elskede sange fra det store verdenskatalog indenfor pop, jazz, funk og soul (30 min)
 • 11.30 & 13.30: “Echoes of Excess” - moderne danseforestilling (10-15 min)
Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje