Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Hæder til biograf, skater, kvinderute og vinter-festival

Hæder til biograf, skater, kvinderute og vinter-festival

Vinderne af Årets Ildsjæl, Kim Batiste fra Skate6000. Foto: Maksim Ruhljadiev

Der var både jubel, rørende taler og masser af klapsalver da 250 kulturinteresserede var tirsdag samlet på Godset i Kolding til uddeling af Kolding Kommunes kulturpriser.

Og der var spænding til det sidste om hvem, de skulle løbe med de fire priser:

  • Årets Kulturelle Aftryk
  • Årets Highfive
  • Årets Ildsjæl
  • KulturKolding-prisen

Årets Kulturelle Aftryk

I kategorien Årets Kulturelle Aftryk, som hylder den mangfoldige, frivilligt baserede kultur, var der hæder til Art Pico, som har skabt Kvinderuten Kolding. Kvinderuten er en unik lydvandring, der gør os klogere på Koldings historiske kvindelige skikkelser i en kulturel sammenhæng. Kvinderuten er den første af sin art i Danmark og er med til at vise Koldings kulturarv på en helt ny måde. Foreningen har i samarbejde med Koldinghus og Museum Kolding ligeledes publiceret en Kvinderuten-folder, der via institutionerne er med til at udbrede kendskabet til Kvinderuten. Art Pico har ligeledes bidraget aktivt ind i Womens Week og arbejder kontinuerligt på at få kvinder synliggjort i det offentlige rum.

Årets Kulturelle Aftryk er en anerkendelse af events, initiativer og projekter, der henvender sig til den brede målgruppe, og som har sat et særligt aftryk i det foregående år. Vinderen af prisen modtager 10.000 kr.

De øvrige nominerede var Huset Fundament og Skate6000

Årets Kulturelle Highfive

Prisen Årets Kulturelle Highfive hylder kulturelle eksperimenter og kulturelt entreprenørskab. Den anerkender igangsætterne, og gives til de nytænkende events, initiativer og aktører, der kan inspirere, vise nye veje og som har potentiale til at udvikle kulturen i Kolding kommune.
I år gik prisen til KOLD festival, som MusikKolding står bag.

KOLD festival er bæredygtig venuefestival med vokseværk, som i 2023 for alvor bed sig fast som Koldings nye vinterfestival i 2023. I 2023 var der koncerter med 18 kunstnere på 6 venues, og opbakningen fra lokale partnere vokser og breder sig og udmøntede sig i den netop overståede KOLD 2024, hvor nye venues deltog og bidrog til festivalen. MusikKolding har med KOLD et særligt øje for den unge målgruppe og har med succes formået at etablere samarbejder med byens uddannelsesinstitutioner, der har bidraget med udvikling af koncept og tilrettelæggelse af koncerter. KOLD er en stor succes, som Kolding kan være stolt af.

Vinderen af prisen modtager 10.000 kr.

De øvrige nominerede var Navid Shaterabadi og Talefest på Skamlingsbanken

Årets Ildsjæl

En gruppe af helt unge skatere fra Skate6000 var taget med til uddelingen af kulturpriser, og deres begejstring og jubel var stor, da formand for Kulturudvalget, Ole Martensen og næstformand Merete Due Paarup kunne afsløre, at prisen Årets Ildsjæl gik til Kim Batiste. 

Kim Batiste er manden bag en lang række workshops og sociale initiativer for unge i skate-miljøet i Kolding - især som formand for Skate6000. Han forstår at inddrage skater-miljøet i større events i midtbyen som Kulturnatten og Kolding Light Festival, og han er bestemt et forbillede for at sætte nysgerrigheden i forreste række når det gælder de unge.

De øvrige nominerede var Bo Hovgaard fra Vamdrup Kino og Philip Valeur Holm-Hansen fra Blue Bridge Festival.

KulturKolding-prisen

Som noget nyt var det i år borgerne og herunder også deltagerne ved årets kulturfest, som skulle afgøre, hvem der skulle vinde KulturKolding-prisen via en sms-afstemning.  Vinderne af afstemning blev Nicolai Biograf.

Nicolai Biograf er vendt stærkt tilbage efter årene med Corona og 2023 blev således et rekordår for den frivilligt drevne biograf med en stigning i billetsalg fra 2022 til 2023 på hele 44 %. Men billetsalget kan ikke stå alene, når fortællingen om biografens fremgang skal fortælles. Filmquizzer, udebio, fællesspisninger i forbindelse med forestillinger og debatarrangementer i tilknytning til filmfremvisninger har tiltrukket mange nye frivillige til biografen i midtbyen, der dermed også har ydet en stor indsats for fællesskabet i Nicolai Komplekset.

Streetfood Kolding og Sangkraft Kolding var også nomineret til KulturKolding-prisen.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje