Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Kolding Byråd tager på studietur til Tyskland og Holland

Kolding Byråd tager på studietur til Tyskland og Holland

Kolding Rådhus

Over fire majdage skal byrådet se på byudvikling, mobilitet, klimaløsninger, bæredygtighed, borgerinitiativer, kulturelle fyrtårne og meget mere i bl.a. Bremen, Utrecht og Leeuwarden

Det er et tætpakket program, medlemmerne af Kolding Byråd kan se frem til, når de søndag morgen den 12. maj drager sydpå i bus med kursen sat mod Tyskland og Holland.

I alt 19 byrådsmedlemmer har meldt sig som deltagere på turen sammen med direktionen og enkelte fagchefer. Studieturen skal give deltagerne inspiration til, hvordan man kan løse nogle af de udfordringer, Kolding Kommune selv står i både nu og inden for et lidt længere tidsperspektiv. Det er bl.a. emner som byudvikling, mobilitet, klimaløsninger, bæredygtighed, cirkulær økonomi og socialt entreprenørskab.

"I Holland er de lidt længere fremme på nogle områder, end vi er i Danmark. De har gjort sig erfaringer, som vi kan lære af. Det handler bl.a. om, hvordan man betragter vand som et vilkår og ikke som en trussel. Det kan være meget nyttigt for os at se deres løsninger og høre om, hvilke udfordringer de har været igennem. Jeg glæder mig meget til turen, og jeg tror, at vi får en masse inspiration med os hjem," forventer borgmester Knud Erik Langhoff.

Studieturen skulle have været gennemført før corona-krisen, men pandemien betød, at turen blev udsat. Nu er det så lykkedes at få den arrangeret. Rejsen er sammensat af programpunkter, der bringer byrådspolitikerne vidt omkring. Ikke bare i Holland, men også i indholdsmæssige temaer.

Fem forskellige destinationer

Turens første stop er allerede i Tyskland, nemlig Bremen, hvor politikerne bl.a. skal se et af de største byudviklingsprojekter i Europa, Überseestadt, der er en transformation fra industrihavn til en mangfoldig bydel.

Næste stop er Leeuwarden i det nordlige Holland, som er hovedstaden i den hollandske provins Friesland. Her skal politikerne bl.a. høre om det store arbejde, man har gjort for at bevare kulturarven bl.a. ved at mobilisere en masse fælles kræfter.

I Utrecht, Hollands fjerdestørste by, handler besøget bl.a. om byens cykelinfrastruktur, der skulle være den førende i verden. Lige uden for Utrecht ligger Leidsche Rijn, hvor politikerne bl.a. skal se på en række løsninger på at bo i samspil med højtstående grundvand.

Derudover går turen til Zeist hvor deltagerne bl.a. skal se på omdannelsen fra et socialt boligområde med høj kriminalitet til et boligområde, der inkluderer naturen og skaber høj biodiversitet.

Sidste stop på rejsen er Zwolle, hvor besøget bl.a. handler om borgerdrevne klimaløsninger.

Turen varer fra søndag 12.- onsdag 15. maj.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje