Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Musiker og erfaren kulturleder skal stå i spidsen for Nicolai

Musiker og erfaren kulturleder skal stå i spidsen for Nicolai

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Jesper Rützou Rosenkilde som ny leder af kulturkomplekset Nicolai i Kolding.

Jesper Rützou Rosenkilde har senest været chef for Det Kongelige Kapel og har tidligere stået i spidsen for Odense Symfoniorkester, været souschef på Nyborg Bibliotek og leder af musikskolen i Svendborg, for bare at nævne et lille udpluk fra Jesper Rützou Rosenkildes omfangsrige CV.

Oprindeligt er Jesper Rützou Rosenkilde uddannet basunist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og siden har han taget en kommunal lederuddannelse i Odense Kommune og en lederdiplom-uddannelse fra University College Lillebælt.

Derudover kommer Jesper Rützou Rosenkilde til Nicolai med stor erfaring i at samarbejde på tværs af professionelle og frivillige aktører fra kulturverdenen og har desuden også en bred indsigt i kunst og kultur fra en lang række bestyrelsesposter.

- Vi har valgt Jesper Rützou Rosenkilde i et stærkt ansøgerfelt på 48 kandidater og har lagt vægt på, at han har et indgående kendskab til kulturverdenen, kommer med en stor ledererfaring af kulturinstitutioner og dertil også har en stor indsigt i at få mange forskellige kulturkræfter, frivillige som professionelle, til at arbejde sammen om at skabe en bred vifte af kulturtilbud til alle generationer. Nicolai får med andre ord en leder, der kan få mange forskelligheder til at spille sammen og jeg ser meget frem til samarbejdet, fortæller kulturchef Lisbet Holten Lambert.

Jesper Rützou Rosenkilde afløser den tidligere leder Mette Strømgaard Dalby, der stoppede i december for at søge nye udfordringer.

Nicolai Kultur er et kulturelt kraftcenter, der ligger i Kolding midtby. Komplekset består af fem selvstændige huse, men fungerer også som én kulturel helhed. De fem huse rummer Nicolai for børn, Nicolai Scene, Bygning 5, Nicolai Kunst og Design, Nicolai Biograf, Kolding Stadsarkiv og Nicolai Madbar. Derudover er Legeparken også en del af Nicolai Kultur.

- Jeg ser Nicolai som et meget veletableret og -konsolideret kulturhus i Koldings kulturakse og samtidig er det også et sted, der stadig rummer masser af udviklingspotentialer. Nicolai er, som et pulserende kulturhjerte i Koldings latinerkvarter, stedet hvor kunst, kultur, kreativitet og mennesker mødes, et magisk sted som jeg glæder mig til, sammen med vores medarbejdere, samarbejdspartnere, foreningerne og alle de frivillige ildsjæle, at være med til at udvikle fremover, siger Jesper Rützou Rosenkilde.

Han begynder i sit nye job den 1. april.

Blå Bog - Jesper Rützou Rosenkilde

Uddannelser: Han er uddannet basunist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, har Musikpædagogisk Diplomeksamen fra Det Fynske Musikkonservatorium og har en kommunal lederuddannelse fra Odense Kommune, diplom i ledelse fra University College Lillebælt og efteruddannelse i blandt andet virksomhedsøkonomi, konflikthåndtering og markedsføring.

Job: Som musiker har han spillet i en række forskellige sammenhænge og studiejobs indenfor stort set alle genrer, fra Bigband til Blues Brothers, dog primært som basunist i Odense Symfoniorkester gennem mere end 20 år. Desuden har han markeret sig ved internationale konkurrencer samt undervist på Det Fynske Musikkonservatorium og MGK Odense.

Som leder har han blandt andet været chef for Det Kongelige Kapel, orkesterchef for Odense Symfoniorkester, souschef på Nyborg Bibliotek og leder af Svendborg Musikskole. Dirigent og musikalsk ansvarlig for Nyborg Voldspil og Leder af Odense International Organ Competition & Festival.

Tillidshverv og bestyrelsesposter: Jesper Rützou Rosenkilde har siden studietiden bestredet en lang række tillidshverv og bestyrelsesposter, som et lille udpluk kan nævnes: medlem af Den Jyske Operas bestyrelse, medlem af følgegruppen til ”Projekt Musikersundhed”, formand for Nyborg Slotskoncerter, medlem af det nationale biblioteksleder-netværk ”NextGen”, bestyrelsesmedlem i Ollerup Efterskole og næstformand i ”Musik- og Kulturskoler i Region Syd”.

Privat: Er gift med Birgitte, har to børn på 20 og 22 år og bor i en nedlagt vandmølle i Skellerup på Østfyn. I sin fritid nyder han at rejse, dykke og sejle.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje