Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Søg tilskud til at energirenovere dit hus

Søg tilskud til at energirenovere dit hus

Drømmer du om et mere energivenligt hus? Så har du måske mulighed for at søge tilskud i energirenoveringspuljen, som er en tilskudsordning til dig, der har et helårshus med energimærke E, F eller G og drømmer om at lave energibesparende forbedringer på dit hus.

Du skal søge via sparenergi.dk, som Energistyrelsen står bag og du kan søge fra den 11. oktober kl. 10. Fra kl. 9, kan du stille dig i online-kø til puljen.

I Kolding kommune er der omkring 2000 boliger, der har energimærke E, F eller G og formand for udvalget Natur, Miljø og Klima Jørn Chemnitz håber, at mange af de boligejere i Kolding kommune, der kan komme i betragtning, vil søge om tilskud og energirenovere deres hus.

- Populært sagt er det bøffen, bilen og boligen, der er danskernes store CO2-syndere. Ikke mindst nybyggeri koster masser af CO2, så det kan godt betale sig at passe på de ældre huse, og i stedet energirenovere dem, så de lever op til moderne energi-standarder, fortæller Jørn Chemnitz og tilføjer:


- Udover at gøre noget godt for klimaet, er der også andre gode grunde til at energirenovere sin bolig. Det er godt for indeklimaet og komforten. Det øger boligens værdi og man sparer penge på energiudgifterne.

Fem krav
For at kunne få tilskud fra energirenoveringspuljen er der fem krav, du skal leve op til:
1) Dit hus skal være en helårsbolig.
2) Boligen skal have et gyldigt energimærke E, F eller G og du må ikke have lavet ændringer på dit hus siden energimærket blev lavet.
3) Det projekt, du søger tilskud til, ikke være gennemført eller igangsat.
4) Du må du ikke tidligere have modtaget tilskud til samme projekt.
5) Den virksomhed, der udfører energirenoveringen, skal have et gyldigt CVR-nummer.

Energirenovering du kan søge tilskud til
De energirenoveringsprojekter, du kan søge tilskud til, er isoleringsprojekter, udskiftning af vinduer, ventilationsanlæg, vandbåret rumvarme og endelig kan du søge om tilskud til dit energimærke, hvis det er lavet inden for det seneste år.

Læs mere om, hvad du kan søge penge til og hvordan du søger tilskud til energirenovering af din bolig på sparenergi.dk/energirenoveringspuljen

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje