Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Stort fjernvarmeprojekt vil påvirke trafikken frem til sommer

Stort fjernvarmeprojekt vil påvirke trafikken frem til sommer

En ny stor forsyningsledning skal sikre fjernvarme til Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg. Anlægsarbejdet kommer til at påvirke trafikken på flere af Koldings mest befærdede veje – bl.a. Fynsvej og Lyshøj Alle - frem til sommer.

En ny stor forsyningsledning skal sikre fjernvarme til Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg. Anlægsarbejdet kommer til at påvirke trafikken på flere af Koldings mest befærdede veje – bl.a. Fynsvej og Lyshøj Alle - frem til sommer.

Det er TVIS - Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S – der etablerer den nye transmissionsledning ud til Kokbjerg, hvorfra TREFOR Varme kommer til at sende fjernvarme ud til forbrugerne. I alt ventes op imod 1.900 boliger og virksomheder at blive tilsluttet fjernvarmen.

”Med den nye transmissionsledning – fjernvarmens hovedvej – styrker vi forsyningssikkerheden, og samtidig bidrager vi til den grønne omstilling, da udledningen af C02 vil blive reduceret med hele 93 pct.,” oplyser projektleder Jens Fink, TVIS.

Går i gang i begyndelsen af februar

Forberedelserne af første etape af det store anlægsprojekt går i gang i begyndelsen af februar på Nørreskovgårdsvej. Nærmere information om, hvordan arbejdet vil påvirke trafikken, følger cirka en uge, før gravearbejdet går i gang. Der bliver informeret bredt via bl.a. Kolding Kommunes hjemmeside og facebook.

Ændret linjeføring letter presset på trafikken


Her kan du se, hvor den nye transmissionsledning - fjernvarmens hovedvej - kommer til at ligge

Her kan du se, hvor den nye transmissionsledning - fjernvarmens hovedvej - kommer til at ligge. Se kortet i stor størrelse.

Oprindeligt var der lagt op til, at den nye forsyningsledning skulle løbe langs Fynsvej fra Sjællandsvej ud til Kokbjerg. TVIS har imidlertid ønsket at ændre linjeføringen, så der ikke graves på den sydlige del af strækningen, hvor trafikken ville blive voldsomt udfordret. I stedet tilkobles den nye ledning til TVIS’ eksisterende forsyningsledning ved Lyshøj Alle/Petersbjerggård. Herfra føres den ud på Fynsvej lige nord for krydset Lyshøj Alle/Bramdrupskovvej og videre ud til Kokbjerg.

Ændringen betyder en markant mindre belastning af trafikken. Antallet af bilister på Lyshøj Alle er kun en tredjedel af trafikken på den kritiske del af Fynsvej syd for krydset Lyshøj Alle/Bramdrupskovvej, som nu undgår af blive berørt. Samtidig kan der anvises omkørsler til trafikanterne på Lyshøj Alle.

”Vi er opmærksom på, at beboerne i den nordlige del af Lyshøj Alle vil blive berørt af anlægsarbejdet i nogle uger. Sammen med vores entreprenør vil vi gøre vores bedste for at mindske generne og holde folk godt orienteret i de perioder, hvor vi arbejder på Lyshøj Alle,” siger Jens Fink.

Yderligere info

På TVIS’ hjemmeside kan du læse mere om det store fjernvarmeprojekt - åbn projektsiden

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje