Skip til hoved indholdet
    Hjem Om kommunen Nyhedsarkiv Vamdrup får millioner til at styrke bymidten

Vamdrup får millioner til at styrke bymidten

En stor og glædelig nyhed landede fredag eftermiddag hos Koldings borgmester Knud Erik Langhoff: Vamdrup og Kolding Kommune bliver del af et nyt forsøgsprojekt om frie bymidter, som Plan- og Landdistriktsstyrelsen, står bag. I alt får Kolding Kommune 7,14 mio. kr. fra forsøgsordningen og bidrager selv med 5,31 mio. kr., så der i alt bliver 12, 45 mio. kr. til at styrke prioriterede indsatser i Vamdrup.

Visionen i den ansøgning, som Kolding Kommune har indsendt i samarbejde med byens interessenter, er at opgradere og forskønne Vamdrup bymidte, skabe forbindelse mellem Vores Hus og bymidten, skabe aktiviteter i Vores Hus og i byrummet, styrke handelslivet og transformere tomme erhvervslejemål til nye funktioner.

- Det vil helt utvivlsomt få en stor betydning for Vamdrup, at vi nu kan sætte et stort udviklingsarbejde i gang, hvor vi både kan skabe mere liv og forskønne bymidten i tæt samarbejde med byens borgere og erhvervsliv, siger borgmester Knud Erik Langhoff.

Også formand for Kulturudvalget Ole Martensen er begejstret:

- Vores Hus bliver omdrejningspunktet i det nye projekt. Den energi, det engagement og den opbakning, der ligger bag etableringen af Vores Hus bliver en godt grundlag for den videre proces, fastslår Ole Martensen.

Borgere og erhvervsliv skal inddrages i arbejdet
Nu hvor Kolding Kommunes ansøgning er imødekommet, kan projektpartnerne igangsætte en femårig proces, som får startskud fra 2024, hvor første skridt bliver at inddrage byens borgere og erhvervsliv i det videre arbejde.

Vores Hus, der efter planen står færdigbygget og klar til indvielse omkring årsskiftet, indeholder biograf, multisal, bibliotek, foyer og mødelokaler og de to primære aktører i huset er Vamdrup Kino samt Vamdrup Bibliotek.


Fakta om forsøgsordningen med frie bymidter
Det er Plan- og Landdistriktsstyrelsen, der står bag forsøgsordningen med frie bymidter. Målet er at skabe liv og aktiviteter i mindre og mellemstore byer med 4.000-20.000 indbyggere. I første omgang var der 32 kommuner, der søgte om at være en del af forsøgsordningen og herfra gik Kolding Kommune videre til anden runde sammen med 13 andre ansøgere.

Før sommerferien indsendte Kolding Kommune en detaljeret ansøgning til puljen sammen med Vamdrup Byforum, Vamdrup Kino, Vamdrup Handel & Erhverv, Koldingbibliotekerne og Business Kolding.

Læs også pressemeddelelsen fra Kirkeministeriet/Plan- og Landdistriktstyrelsen.

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje