Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Familier og børn Dagtilbud Skal du have pasning af dit barn? Ofte stillede spørgsmål - Pladsanvisningen

Ofte stillede spørgsmål - Pladsanvisningen

Du kan i NemPlads booke plads i vuggestue, dagpleje, integrerede institutioner, børnehaver og SFO og fritidsklubber i Kolding Kommune.

Du kan ikke booke plads i private pasningsordninger, private institutioner og specialinstitutioner/specialgrupper.

Du kan booke plads i NemPlads på to måder:

  1. via mitkolding.kolding.dk på computer, hvor du skal logge ind med din MitID
  2. via en App som du downloader til din tablet eller smartphone fra  App Store (desværre fungerer App'en ikke på andre devices end Apples)

Begge steder skal du gå ind på dit barns cpr.nr., og der klikke på "Dagtilbud" og angive en ønsket startdato.

Du kan så vælge at få vist ledige pladser i alle dagtilbud, eller søge efter plads i et specifikt dagtilbud.

Når du har fundet den plads, du ønsker at booke, er det vigtigt, at du klikker på "Book" for at booke pladsen.

Har du spørgsmål kan du kontakte Pladsanvisningen på tlf. 79791200 eller henvende dig personligt på Ålegården 1 i Kolding, hvor der også er adgang til en borger-pc.

Ja, frem til en måned før dit barn starter i dagtilbuddet, kan du vælge at annullere en allerede booket plads, booke en anden plads eller forsøge at flytte startdatoen.

Bemærk, at en bookning er bindende, når der er under en måned til startdatoen i dagtilbuddet.

Ønsker du at booke en anden plads (skifte dagtilbud), skal det ske med en måneds opsigelsesvarsel til den sidste dag i en måned.

Hvis du er kommet tættere end en måned på startdatoen i din aktuelle bookning, kan skiftet dog tidligst ske en måned efter startdatoen i den plads, du allerede har booket.

Ja, du kan selv finde en ledig plads i et andet dagtilbud i NemPlads og booke den plads, hvis du ønsker det. Husk, en booket plads er bindende i en måned, når der er under en måned til startdatoen.

Når du har fundet den ønskede plads, klikker du på ”Book”. I løbet af få sekunder modtager du en bekræftelse i NemPost på, at du har booket pladsen (find NemPost under fanen med dit eget navn).

NemPlads reserverer automatisk så vidt muligt pladser til tvillinger i samme dagtilbud. NemPlads vælger automatisk det dagtilbud, der ligger tættest på din folkeregisteradresse, og som har ledige pladser på den forventede startdato. Har tvillingerne større søskende, forsøger systemet i stedet at reservere pladser i den ældre søskendes dagtilbud, hvis der er plads og sandsynlighed for, at de tre søskende kommer til at gå minimum en måned samtidig i samme dagtilbud.

Vigtigt! Du skal dog selv booke pladserne endeligt, ellers bortfalder reservationen, og pladserne frigives, så andre forældre kan booke dem.

Familier, der venter tvillinger, kan få hjælp til at booke plads 6 måneder før forventet termin, efter fremvisning af dokumentation.

Henvendelse om ovenstående til Pladsanvisningen, Ålegården 1, 6000 Kolding.

I de vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner hvor forældrebestyrelsen har valgt frokostordning opkræves der for det. Der hvor der ikke er valgt frokostordning skal børnene selv have mad med. Børnenes mad er i kommunal dagpleje inkluderet i prisen. 

Du kan søge om tilskud til privatpasningsordning på mitkolding.kolding.dk. 

I Kolding Kommune er der flest dagplejepladser. Fordelingen mellem dagplejepladser og vuggestuepladser er forskellig fra område til område.

Du kan søge om økonomisk friplads til kommunale og private daginstitutioner, kommunal dagpleje og kommunale SFOér. Du søger på mitkolding.kolding.dk. Søg under forældres fane, under økonomi. 

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje