Skip til hoved indholdet

Bæredygtighedshuset

    Hjem Borger Miljø, natur og klima Bæredygtighed Bæredygtighedshuset

Bæredygtighedshuset er Kolding Kommunes nye knudepunkt for bæredygtighed og grøn omstilling. Det er stedet, hvor borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger og Kolding Kommune kan sætte skub på den bæredygtige omstilling og frit kan dele viden, idéer og inspiration inden for bæredygtighed.

Bæredygtighedshuset udsprang af Kolding Kommunes bæredygtighedsstrategi ’Kolding2030 – Sammen skaber vi fremtidens bæredygtige samfund’, hvor ambitionen er at gøre bæredygtighed til en fælles dagsorden.

Bæredygtighed er nemlig en megatrend, som vi ser her og der og alle vegne. Ikke mindst i Kolding, hvor bæredygtighed lige nu spirer og vokser frem alle steder.

I erhvervslivet, hvor virksomhederne i den grad tager ansvaret på sig og arbejder med bæredygtighed i flere former og på flere niveauer.

Det samme gælder uddannelsesinstitutionerne – fra børnehaven til de videregående uddannelser - er bæredygtighed blevet en naturlig del af hverdagen.

I Kolding er vi også velsignet med bæredygtige ildsjæle, der brænder for at skabe en mere bæredygtig fremtid for alle.

Og endelig er vi også i Kommunen i gang med at gøre hele virksomheden mere bæredygtig. Blandt andet udvikler vi lige nu en bæredygtig indkøbspolitik.

Der er altså på tværs af sektorer og brancher gang i rigtig, rigtig mange bæredygtige initiativer hver for sig og ambitionen er at gøre Bæredygtighedshuset til et knudepunkt, hvor vi skaber synergi, sammenhænge, skaber forbindelser, nye samarbejder og puljer vores engagement, så vi for kan alvor accelerere på den bæredygtige omstilling.

Du finder Bæredygtighedshuset i hjertet af Kolding på Jernbanegade 3, st., hvor du har mulighed for at opleve:

Udstillinger

Med løbende udstillinger er der mulighed for at få inspiration til at tage bæredygtige valg i hverdagen. Igennem forskellige og aktuelle temaer og budskaber fremmes perspektiver og debatter inden for bæredygtighed.

Co-creation område

Er du en del af en studiegruppe eller ønsker at samle nogle folk omkring et bæredygtighedsdilemma, så er du velkommen til at udnytte vores ’co-creation’ område, hvor samarbejde og dialog er i fokus.

Loungeområde

Bæredygtighedshuset byder på et uformelt miljø. Med et loungeområde er det muligt at nyde en kop kaffe, spille et spil om bæredygtighed eller læse en bog.

Kontorområde

Arbejder du med en opgave om et relevant bæredygtigt emne, så kom ind, tag et skrivebord og bliv en del af det arbejdende fællesskab i huset. Det gælder uanset om du har brug for at fordybe dig eller gerne vil have mulighed for at få sparring fra andre bæredygtighedseksperter.

Fælles kalender

Hvis du gerne vil blive klogere på bæredygtighed eller en del af et bæredygtigt fællesskab, så kom ind og hold øje med vores kalender, hvor vi forsøger at samle alle de bæredygtige aktiviteter, events og arrangementer, som foregår i hele Kolding kommune.

Unesco Creative Cities

I det globale netværk af designbyer under UNESCO arbejder Kolding med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for at skabe fremtidens bæredygtige samfund. Det arbejde styrkes lokalt med Bæredygtighedshuset, der samtidigt bidrager til at realisere kommunens vision ’Sammen designer vi livet’.

Bæredygtighdeshuset åbningstider og kontaktinformation

Slotssøvejen 4
, 6000 Kolding

Åbningstider:
Mandag 10.00-15.00
Tirsdag 10.00-15.00
Onsdag 10.00-15.00
Torsdag 10.00-17.00
Fredag 10.00-14.00
Lørdag lukket
Søndag lukket

Find os på Facebook: www.facebook.com/Groenikolding 

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje