Skip til hoved indholdet
    Hjem Erhverv Jobcenter og arbejdsmarked SammenomJOB De gode eksempler på bæredygtige jobs Kolding virksomhed tilbød rummelighed, fik 3 nye medarbejdere

Kolding virksomhed tilbød rummelighed, fik 3 nye medarbejdere

Christian Henriksen, produktionsmedarbejder hos Athco Engineering

Athco Engineering i Kolding fandt en alternativ metode til ny arbejdskraft, som samtidig skaber bæredygtige jobs. Det betyder, at virksomheden hjælper mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job og uddannelse, selvom de investerer lidt ekstra tid i oplæringen. Det er nemlig det hele værd. 

Rummelighed var nøglen til at tre virksomhedspraktikker ledte til selvforsørgelse for tre unge mænd, som hver især havde forskellige udfordringer med i rygsækken. For Athco Engineering var det en alternativ metode til at finde arbejdskraft, men det viste sig hurtigt at være et alternativ som rent faktisk virkede. Udfordringerne skræmte nemlig ikke virksomheden fra at give dem en chance, og i praktikperioderne erfarede Athco Engineering hurtigt, at de tre unge mænd bare havde brug for en hverdag med faste rammer, forudsigelige opgaver og hjælpsomme kollegaer. Og netop dét bød Athco Engineering ind med! Det fortæller én af medarbejderne, Martin Hansen:

”Kollegaerne er imødekommende og hjælpsomme. Jeg havde ingen baggrundsviden om arbejdsopgaverne, da jeg er nyuddannet teknisk designer og ingen erhvervserfaring har. Derudover, har det gjort det nemmere, at de har gjort en indsats for at hjælpe. Jeg er glad for at være tilbage på arbejdsmarkedet, og jeg har ikke svært ved at komme op om morgenen mere. Jeg har meget lidt fravær.”

For Martin Hansen har det været en udfordring at finde job før Athco Engineering gav ham chancen. Han startede i praktik i 4 timer i ugen i den tekniske afdeling, hvor han arbejdede med teknisk design, men der gik ikke lang tid før han både blev fastansat. At være tilbage på arbejdsmarkedet har blandt andet medvirket til, at Martin Hansen ikke længere har svært ved at komme op om morgenen.

Rummelighed og fleksibilitet åbner for muligheder


Athco Engineerings HR medarbejder, Heidi Noes Damsbo, udvidede sin vifte af kompetencer med en mentoruddannelse, som rustede virksomheden til at tage hånd om medarbejdere der er længere fra arbejdsmarkedet og har andre behov til f.eks. arbejdsmiljø eller rammerne af arbejdsdagen. Det betyder, at virksomheden nu selv har kompetencerne i dagligdagen til at tage hånd om sine medarbejdere med diagnoser eller andre udfordringer. Heidi Noes Damsbo pointerer, at der er plads til alle i deres kreds af medarbejdere, da virksomhedens værdier blandt andet indeholder rummelighed og fleksibilitet til den enkelte. Arbejdspladsen byder derfor på et godt arbejdsmiljø, det har fastansatte Christian Henriksen tydeligt mærket:

”Ingen var villig til at give mig en fastansættelse på grund af mine udfordringer, men nu har jeg nogle gode kolleager og et godt arbejdsmiljø.”  

Samarbejdet mellem Athco Engineering og Jobcenter Kolding startede tilbage i juli 2021. Samarbejdet har resulteret i, at de tre unge mænd er blevet selvforsørgende og er på en arbejdsplads, hvor de er glade og som tager hensyn til den enkelte. Christian Henriksen er i lære som smed og arbejder i virksomhedens produktion. Martin Olesen arbejder i virksomhedens produktion, og Martin Hansen arbejder i den tekniske afdeling, hvor han sidder med teknisk design af virksomhedens produkter.

På billederne er de tre unge mænd, Christian Henriksen, Martin Olesen og Martin Hansen som er vigtige medarbejdere hos Atcho Engineering og er en fast, integreret del af virksomheden.

Vil du vide mere om prisen SammenomJOB?

Seneste nyheder

Telefon: 79 79 79 79
kommunen@kolding.dk

Borgerservice åbningstider

Genveje