Skip til hoved indholdet

Kolding er værtsby for internationalt møde om bæredygtige fødevarer

Oprettet 24. november 2022
Deltagerne i Fusilli-mødet blev modtaget i Byrådssalen af Jørn Chemnitz.
Deltagerne i Fusilli-mødet blev modtaget i Byrådssalen af Jørn Chemnitz.

I disse dage gæster 60 deltagere fra 13 europæiske lande Kolding for at deltage i et møde om EU-projektet Fusilli. Projektet handler om at skabe et bæredygtigt fødevaresystem, og Kolding er med i projektet sammen med Syddansk Universitet, som en del af kommunens bæredygtighedsindsats. Lokalt går Fusilli-projektet under navnet Food2030.

Deltagerne ankommer den 23. november fra byer som Oslo, Turin, Kharkiv, Tampara, Rom, Athen, og San Sebastian og er i Kolding til og med fredag. De internationale gæster skal opleve en række af Koldings Living Labs-indsatser og møde aktører, som indgår i Kolding Kommunes fødevaresystem, fx Food Reformers, Multifoods, Solskin, Lindely og Naturpark Lillebælt. De skal også høre om Koldings prisbelønnede kantiner, om skolehaver, indsatser for at reducere madspild, og et nyt fødevareråd.

- Vi glæder os rigtig meget til at vise Kolding og de mange indsatser i Food2030 frem. Til gengæld håber vi, at gæsterne kommer med masser af inspiration til os. På sigt er målet med Food2030 blandt andet, at koldingenserne kan øge forbruget af økologiske fødevarer, spise flere lokale bæredygtige råvarer og spise mere plantebaseret til gavn for sundheden, økonomien, naturen og klimaet, fortæller Jørn Chemnitz, der onsdag tog imod gæsterne ved en reception i Byrådssalen på Rådhuset.

Gæsterne skal undervejs deltage i workshops og oplæg på Pakhuset, besøge SDU, der er partner i Food2030, og på Volkerts Fylke, hvor deltagerne selv skal i gang bag gryderne og lave middag med krabber fra Lillebælt.

Læs mere om projektet om at skabe fremtidens bæredygtige fødevaresystem på hjemmesiden koldingfood2030.dk