Skip til hoved indholdet

Alle p-pladser i Borchs Gård lukkes midlertidigt

Oprettet 04. juni 2021
Inde i det store telt, som er blevet sat op i Borchs Gård, er brolæggerne i gang med at lave fuger på de nye p-pladser.

Dårligt vejr har forsinket den omfattende renovering af Borchs Gård i Kolding midtby. For at sætte turbo på arbejdet og give entreprenøren og hans folk mulighed for at indhente noget af det forsømte lukkes alle p-pladser i Borchs Gård midlertidigt fra mandag den 7. juni om morgenen og frem til starten af juli måned. Sideløbende arbejder kommunen på at stille ekstra p-pladser til rådighed i midtbyen i løbet af kort tid. 

Siden februar har godt halvdelen af de 100 p-pladser i Borchs Gård været lukket på grund af renoveringen af den nordlige del af pladsen. Den etape skulle egentlig være afsluttet nu, men vejret – senest med masser af regn - har forsinket arbejdet.

”Folk har været meget tålmodige, og jeg kan kun beklage, at vi nu lukker de resterende p-pladser i en periode,” siger landskabsarkitekt Thomas Thinghuus, Kolding Kommune.


Dårligt vejr har lagt sten i vejen for renoveringen af Borchs Gård.

Lukning speeder arbejdet op

Planen var oprindeligt at gennemføre renoveringen i to etaper, så det hele tiden var muligt at parkere på den del af pladsen, hvor der ikke arbejdes. Den strategi ændres nu for at fremskynde færdiggørelsen.

”Entreprenøren skønner, at han kan arbejde hurtigere og mere effektivt, hvis han kan arbejde frit på hele pladsen i stedet for at tage det i to etaper. Det forslag har vi accepteret, selv om vi godt er klar over, at det vil give gener for byens gæster, beboerne i området og midtbyens ansatte,” forklarer Thomas Thinghuus og fortsætter:

”Samtidig er der sat et stort telt op på pladsen, så brolæggerne uhindret kan arbejde med at etablere de nye p-pladser, selv om der skulle komme perioder med regn. Overdækningen har samtidig den fordel, at fugerne mellem brostenene hærder bedre.”

Ekstra p-pladser på vej

For at lette presset på p-pladserne i midtbyen arbejder kommunen på at skaffe ekstra pladser. Der kommer 50-60 nye p-pladser bag det gamle posthus ved banegården, og herudover er en ny løsning, hvor kommunen tilbyder parkering på p-pladser lejet hos virksomheder, organisationer og boligselskaber, lige på trapperne. Nærmere information følger i næste uge.

Den letteste måde at tjekke, hvor der er ledige pladser i midtbyen, er at gå ind på den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk. Her kan man se alle kommunale og enkelte private parkeringspladser i midtbyen, og ved hovedparten af dem kan man oven i købet se, hvor mange ledige pladser der er lige nu.

”Tit er der f.eks. ledige pladser i Midtgården, Føtex’ p-hus og på Holmsminde/Riberdyb,” oplyser Thomas Thinghuus.

Den nye tidsplan

Borchs Gård genåbner i starten af juli. Nærmere info og en mere detaljeret tidsplan følger i løbet af de kommende uger.

Toiletvogn flyttes

Den midlertidige toiletvogn, som er opstillet i Borchs Gård, indtil de nye offentlige toiletter står klar, kan stadig benyttes, selv om pladsen nu lukkes for parkering. Toiletvognen kommer til at stå i smøgen mellem Borchs Gård og Helligkorsgade.

Læs mere

På temasiden www.kolding.dk/borchsgaard kan du læse mere om renoveringen af Borchs Gård.


De nye p-pladser begynder at tage form.