Skip til hoved indholdet

Demensfællesskabet Lillebælt

I Demensfællesskabet Lillebælt finder du et meningsfuldt fællesskab, hvor du møder ligesindede mennesker, som alle er berørte af eller har en interesse i demens.

Her vil du kunne blive introduceret for demensvenlig teknologi og hjælpemidler, deltage i cafè- og mødeaftner, høre foredrag, få rådgivning om demens og meget mere.

Demensfællesskabet Lillebælt er et fællesskab mellem Kolding og Fredericia Kommune, med lokalafdelinger i Sundhedscenter Kolding samt Fredericia Sundhedshus.

Åben rådgivning: 

Har du demens inde på livet? Har du en demensdiagnose, eller er du pårørende, ven eller nabo til et menneske med demens? Eller er du i tvivl om, hvorvidt du er ved at udvikle en demenssygdom? Så kan du bruge vores gratis tilbud om en anonym, uforpligtende samtale med en rådgiver. Samtalen med rådgiver kan handle om præcis det, du har brug for. Måske vil du bare gerne vide mere om demens, måske har du brug for hjælp til at skabe overblik over din situation og dine muligheder, eller måske har du brug for at lette dit hjerte og dele dine bekymringer vedr. demens med en anden. Alle rådgivere har tavshedspligt, og du bliver ikke registreret. Du vil ikke kunne få stillet en diagnose i løbet af samtalen, men du vil blive hjulpet godt videre.

For at få en tid til en åben rådgivning ved en demenskonsulent, kan du ringe på tlf. 24 28 58 29.
Samtalen vil finde sted i Sundhedscenter Kolding, Sygehusvej 6 i stueetagen (til venstre når du kommer ind).

Foredragsrække om demens:

Foredragsrækken henvender sig til alle, som ønsker mere kendskab til demenssygdomme og hverdagslivet for den nære familie, når et menneske rammes af demens.
Ved hvert møde er der et foredrag eller et oplæg, samt mulighed for at stille spørgsmål og tale sammen om emnet. Emnerne i møderækken kan bla. være:

  • Det at være pårørende til et menneske med demens
  • Kommunikation og samvær med mennesker, der har en demenssygdom –
  • Det usynlige tab – om sorg og det at miste en nærtstående til en demenssygdom
  • Juridiske spørgsmål i forbindelse med demens

Alle er velkomne og foredragene er gratis.
Tilmelding er dog nødvendig, da der er et begrænset antal pladser i salen.
Tilmelding skal ske til Lena Johansen på e-mail lejo@kolding.dk eller på tlf. 7979 7233.