Skip til hoved indholdet

Er du pårørende til én med demens?

Som pårørende til et menneske med demens kan man komme til at stå i nogle svære situationer. Der kan være stor usikkerhed og bekymringer for fremtiden.

Som ægtefælle kan det give grund til særlige bekymringer. Det kan være i form af fælleskabet med hinanden, boligsituationen, økonomien, egen sundhed/robusthed og meget andet. Det menneske, som man måske har kendt igennem et helt liv, har forandret sig og kan måske ikke længere deltage i de daglige gøremål. Langt de fleste ægtefæller har levet i tosomhed, hvor de har støttet hinanden og har sparret med hinanden. Som ægtefælle kan man stå i en situation, hvor den syge ægtefælle ikke længere kan inddrages.

Som pårørende kan det være vigtigt at søge råd, støtte, vejledning og ikke mindst tale med andre, der er i samme situation. Du kan altid kan kontakte en af kommunens demenskonsulenter, der kan råde, støtte og vejlede dig. Desuden kan du i Demensfællesskabet deltage i flere forskellige aktivitetstilbud, der specifikt henvender sig til dig, der er pårørende til et menneske med demens.

Se mere her: Demensfællesskabets tilmeldingsside